Reiki

Wat is Reiki?

 

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk- geestelijk- emotioneel en spiritueel niveau.

 

Je wordt je bewust van de blokkades die je onbewust hebt opgebouwd als zelfbescherming. Deze overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Dit gebeurd door handoplegging waarbij energie vrijkomt die genezing en welzijn bevordert.  

 

Reiki (Rei en Ki) is het Japanse woord voor universele  levensenergie Het is een oude Japanse heelkunst. Reiki versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, bevordert zelfgenezing, harmoniseert de chakra's en herstelt het evenwicht bij stress en spanningen. 

 

Ook bij depressiviteit heeft regelmatig harmoniseren van de chakra's een gunstige uitwerking. 

 

Als we uit balans raken krijgen we lichamelijke klachten waarvoor al dan niet een oorzaak gevonden kan worden. Reiki zorgt er voor dat het vermogen om energie op te nemen weer hersteld wordt zodat ons immuunsysteem weer goed zijn werk kan doen. Het ruimt afvalstoffen op zodat onze organen weer beter kunnen functioneren. 

 

Als er psychische klachten zijn, kan Reiki zorgen voor meer innerlijke rust. Op deze manier ondersteunt Reiki het zelf genezend vermogen van lichaam en geest. 

 

Heb je last van spanningen, stress, overspannenheid of een burn-out? 

Heb je behoefte aan een rustmoment voor jezelf?   

Heb je lichamelijke (pijn)klachten, waar wel of geen oorzaak voor is gevonden? 

Heb je slaapproblemen? 

Ben je vaak vermoeid of emotioneel?

Wil je gewoon een keer ervaren wat Reiki voor jou kan betekenen?

Neem tijd voor een behandeling en ervaar wat het met je doet! 

  

De 5 Reiki leefregels:

- Vandaag maak ik me geen zorgen.

- Vandaag maak ik mij niet boos.

- Vandaag toon ik respect voor iedereen die ik ontmoet. 

- Vandaag ben ik eerlijk tegenover mezelf en anderen. 

- Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven. 

Dr. Mikao Usuï

 

Reiki inwijding

Door mijn inwijding met het Reiki-masterschap is het voor mij mogelijk om anderen in te wijden en te leren werken met deze energetische energie. Reiki kent 3 graden:

 

Reiki eerste graad: Je wordt ingewijd tot het behandelen van mens, dier en plant direct op het fysieke lichaam. De eerste graad Reiki bestaat uit één dag, we gaan werken met visualisatie/meditatie, de Reiki-theorie, de inwijdingen zelf en het oefenen van de handposities op elkaar.

 

Reiki tweede graad: Je wordt ingewijd tot behandelingen op afstand. De inwijding bestaat uit één dagdeel, we gaan werken met visualisatie/meditatie, theorie, je leert de Reiki-symbolen en hoe je hiermee kunt werken, je krijgt de inwijding zelf en we gaan oefenen te behandelen op afstand.

 

Reiki derde graad:  Dit is de graad dat jezelf nu ook wordt ingewijd als Reiki-master. We gaan aan de slag met visualisatie/meditatie, inwijding tot master en je leert en oefent het mastersymbool. Ook leer je hoe je andere mensen kunt inwijden. De derde graad Reiki bestaat uit een één dagdeel. 

 

Bij iedere inwijding in elke verdere graad zal de Reiki-kracht zich versterken.

 

Inwijdingen vinden op afspraak plaats in groepen van max. 3 personen. Wil je liever individueel ingewijd worden? Ook dat is mogelijk.

 

Als Reikimaster ga ik de verplichting aan om je na een inwijding, indien gewenst, te begeleiden.