Tafelopstellingen

Tafelopstellingen is een vorm van systemisch werken. Evenals familieopstellingen brengt het trauma’s, angsten, verlangens en belemmeringen in beeld die vaak zijn terug te voeren op het eigen (familie)systeem.

 

Bij een tafelopstelling wordt een op een gewerkt. Middels blokjes, poppetjes en of blaadjes worden blokkades letterlijk zichbaar gemaakt.

 

Doordat de vraagsteller de blokken en poppen opstelt in het kader wordt al heel veel inzichtelijk waardoor problemen veel beter gezien gaan worden.

 

Hardnekkige patronen in ons leven zijn vaak terug te voeren op ons familiesysteem: de onlosmakelijke verbinding met al onze familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan wij ons vaak niet bewust zijn, maar die grote invloed op ons leven uitoefenen.

 

Tafelopstelling laat situaties zien zonder lange verhalen en oordelen en geeft direct inzicht door in gesprek te gaan over hetgeen zichtbaar is geworden. Dit geeft healing, aanvaarding en verlichting van de situatie, waardoor er op een hele andere manier naar een situatie of probleem aan gekeken gaat worden.

 

Doordat gereflecteerd wordt over hetgeen men ziet, voelt en ervaart, kunnen er weer nieuwe perspectieven ontstaan. Hierdoor worden nieuwe mogelijkheden geopend. 

 

Zo kunnen wij zelf de regie en juiste positie weer terug in eigen handen nemen.

 

Waardoor de toegang tot een positieve spiraal is geopend en bijdraagt om de relatie met onszelf en omgeving te verbeteren.