Klankschalen

Geluid is klank, klank is trilling. Geluid heeft een bepaalde uitwerking. Het bezorgt je kippenvel of juist een prettig gevoel. Tevens roepen bepaalde klanken en geluiden gevoelens en beelden op. Uit de oerklank OM is alles ontstaan.

De werking van klankschalen heeft iets bijzonders, omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, onze gevoelens, emotie en herinneringen. Door de klank in de klankschaal ben je instaat om jezelf te ontladen, spanningen los te laten zodat je op een natuurlijke manier weer in evenwicht komt.

De werking van klankschalen

Wanneer een klankschaal beroerd wordt met een stok of aangeslagen met een mallet, geeft de schaal een geluid maar de schaal geeft ook een trilling. Deze trilling verplaatst zich door het lichaam. Ons lichaam bestaat meer dan 70% uit water. Als je een steentje in het water werpt krijg je ook kringen in het water waar de steen in Het water is gezakt. Het gevolg is zo ook in het lichaam met de klanken van de schalen krijgt het lichaam een innerlijke massage.

Zo wordt het enorme denkpatroon uitgeschakeld. Door naar de harmonieuze klanken te luisteren van de klankschalen, de oceandrum, rainstick of de Koshi windgong werkt de ontspannende werking op alle niveaus nl. mentaal, lichamelijk, sociaal en spiritueel.

Volgens de Ayur Veda worden atomen, cellen en weefsels bijeengehouden door ‘onzichtbare draden’ van subtiele trillingen. Deze subtiele trillingen worden ook wel oerklanken genoemd. Het houdt onze DNA bijeen, en is de sterkste kracht in de natuur. Als deze trillingen verstoord worden kunnen we dit binnen de cel weer herstellen door specifieke oerklanken toe te passen.

Deepak Chopra

Deelnamekosten

Klankschalen met meditatie
(45 minuten)
€ 25,00

Locatie

Locatie: Nederweert
Oos Spirit Praktijk
Bernhardstraat 4, Nederweert
Locatie: in overleg

Tijd

Locatie: in overleg

Harmoniserende klanken zorgen voor diepe ontspanning.

In Nederland zien we een toename van het gebruik van klanschalen als onderdeel van andere behandelingen of als een op zichzelf staande behandeling. Dat heeft te maken met de harmoniserende werking van de klank van de schalen. Deze harmoniserende klanken zorgen voor diepe ontspanning. Als schalen worden aangeslagen, vibreren deze wonderlijk mooie klanken door het hele lichaam. Het luisteren naar de klanken leidt als vanzelf tot het ervaren van innerlijke stilte.

In diepe ontspanning vindt een transformatie van energie plaats die helend is. Door deze diepe ontspanning te ervaren krijgen lichaam en geest de kans te herstellen, te helen. Het denken komt tot rust en men komt in een meditatieve staat.

Want het is bekend dat in ons lichaam vaak het sympathische zenuwstelsel actief is als we stress ervaren of overprikkeld zijn. Het lichaam besteed dan geen aandacht aan groei en herstel, maar maakt stress hormonen aan, zodat we kunnen omgaan met die stress. Op zich een goede reactie, maar moet natuurlijk niet al te lang voortduren.

Het is van belang voor onze gezondheid en welbevinden om in de staat van ontspanning (het para sympathische zenuwstelsel) te komen, zodat het lichaam zich kan vernieuwen. Elk orgaan, huid, alles in ons lichaam wordt steeds vernieuwd, maar daar is wel rust voor nodig. Het natuurlijke vermogen van het lichaam om te vernieuwen, herstellen, is in ieder mens aanwezig.

Door deze wetenschappelijke inzichten, kunnen we begrijpen dat ontspanning meer is, als alleen een prettig gevoel. Er vindt tevens een heling plaats. Hoe dieper de rust, hoe meer resultaat er is. Vanuit de meditatieve staat, bewerkstelligd door de klanken van de schalen, gaat de energie weer beter stromen zodat er meer levensvreugde ervaren kan worden.