Tafelopstellingen

(Nu ook online)

Tafelopstellingen is een vorm van systemisch werken. Evenals familieopstellingen brengt het trauma’s, angsten, verlangens en belemmeringen in beeld die vaak zijn terug te voeren op het eigen (familie)systeem.

Bij een tafelopstelling wordt een op een gewerkt. Middels blokjes, poppetjes en of blaadjes worden blokkades letterlijk zichbaar gemaakt. Doordat de vraagsteller de blokken en poppen opstelt in het kader wordt al heel veel inzichtelijk waardoor problemen veel beter gezien gaan worden.

Het doorbreken van patronen

Hardnekkige patronen in ons leven zijn vaak terug te voeren op ons familiesysteem: de onlosmakelijke verbinding met al onze familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan wij ons vaak niet bewust zijn, maar die grote invloed op ons leven uitoefenen.

Tafelopstelling laat situaties zien zonder lange verhalen en oordelen en geeft direct inzicht door in gesprek te gaan over hetgeen zichtbaar is geworden. Dit geeft healing, aanvaarding en verlichting van de situatie, waardoor er op een hele andere manier naar een situatie of probleem aan gekeken gaat worden.

Doordat gereflecteerd wordt over hetgeen men ziet, voelt en ervaart, kunnen er weer nieuwe perspectieven ontstaan. Hierdoor worden nieuwe mogelijkheden geopend.

Zo kunnen wij zelf de regie en juiste positie weer terug in eigen handen nemen.

Waardoor de toegang tot een positieve spiraal is geopend en bijdraagt om de relatie met onszelf en omgeving te verbeteren.

Deelnamekosten

Tafelopstelling per consult € 45,00

Locatie

Locatie: Nederweert
Oos Spirit Praktijk
Bernhardstraat 4, Nederweert

Tijd

Locatie: Nederweert
Op Aanvraag.

Een tafelopstelling is individueel, niet in groepsverband.

Dus mocht je het eng vinden om in een groep opgesteld te worden, laat staan een vraag in te brengen dan is een tafelopstelling (individueel of als je graag iemand mee wilt nemen) in een veilige ruimte een prima alternatief.

Het verschil van een individuele opstelling met een groepsopstelling is dat je meer overzicht hebt. Er zijn veel minder prikkels en als je moeite hebt met een groep dan is het individueel makkelijker bij je gevoel te komen en je te kunnen uiten.

Met een tafelopstelling zijn ook hele goede resultaten te behalen. In mijn individuele sessies werk ik met blokjes, poppetjes, grondankers, blaadjes of ik ben zelf de representant van hetgeen zich voordoet.

Dan kan ik als representant de plek innemen van een bepaald persoon, emotie of ding. Hetgeen op dat moment dan behoefte is.

Grondankers zijn placemats of papieren blaadjes op de grond, waarop je kunt gaan staan om de energie te voelen. Welke methode ik gebruik, is afhankelijk van de vraag die ingebracht gaat worden.