Tarotkaarten

Er bestaan veel en uiteenlopende theorieën over het ontstaan van de tarot. De precieze herkomst van de tarotkaarten is niet bekend. Er zijn dan ook verschillende theorieën over de herkomst van de tarotkaarten. Rond 14de eeuw doken de eerste sporen van tarot op. De kaarten hebben zich snel verspreid over Europa. Men vermoedt dat deze kaarten ontsprongen zijn uit het oude Egypte.

Afgaande op geschiedkundig onderzoek is het tarotspel waarschijnlijk rond de 15e eeuw ontstaan in Noord-Italië. Hoe oud de tarotkaarten ook mogen zijn en waar ze precies vandaan komen het zal altijd onduidelijk blijven.

De toekomst wordt gevormd, bepaald door alles wat wij doen.

Tarot is als het ware een losbladig prentenboek van het leven, samengevat in 78 kaartafbeeldingen. Elke Tarotkaart gaat ergens over en wijst ons ergens op. Om te kunnen ontdekken waarover de tarotkaart gaat, maken we gebruik van het archetype, het getal, het element en uiteraard naar de afbeelding op de kaart. Het is een beeldentaal die iedereen kan leren.

Het keltisch kruis is een bekend legpatroon om in te zetten.
Maar er zijn verschillende legpatronen die ingezet kunnen worden in een kaartreading.

Inzichten verkrijgen

De toekomst wordt gevormd, bepaald door alles wat wij doen, denken, zeggen, voelen. Maar wat willen tarotkaarten jou dan duidelijk maken? Waarom is het dan dat juist die kaarten naar boven komen die je uit het Tarotdeck trekt? Deze kaarten willen je toch ergens op wijzen vandaar dat jij juist die kaarten naar boven trekt.

Het onbewuste weten in jou wil gezien worden en je bewuster maken. Het is niet voor niets dat jij juist die bepaalde kaarten trekt uit het tarotdeck. Die getrokken kaarten willen je iets duidelijk maken, hebben je iets te vertellen en het is aan jou of je ermee aan de slag gaat.

De belangrijkste functie van tarot is daarom het verkrijgen van inzicht in jouw situatie, zodat je niet vastloopt. De 78 Tarotkaarten hebben het vermogen gevoelens goed uit te drukken. Ze zijn onderverdeeld in 22 grote arcanakaarten en 56 kleine arcana kaarten waarvan 16 hofkaarten.

  • Tarotkaarten zeggen nooit wat je moet doen of moet laten. Jij bent zelf de regisseur van je eigen leven.
  • De tarotkaarten helpen je om inzicht te krijgen, maar als jij er niet aan wilt werken gebeurt er niets.

  • Welke elementen zijn voor jou in de meerderheid of minder aanwezig, water, vuur, lucht of aarde?

Een Tarot Consult

Een tarotconsult geeft inzicht in blokkades, vaste patronen en valkuilen of je schaduwkant die jou belemmeren om jezelf volledig tot uitdrukking te brengen. Hierdoor kunnen dan weer gezondheidsklachten ontstaan.

Het doel van de tarot is ook niet zozeer het voorspellen van de toekomst, maar vooral om inzichten te krijgen in je eigen, vaak ingewikkelde levensprocessen. Je kunt de tarot aanspreken als je inzicht wilt hebben over zaken die te maken hebben met relatie, werk, bewustzijn of je eigen ontwikkeling.

Tarot kan ook helpen als jezelf vastzit of het gevoel hebt niet vooruit te komen, problemen met je kind, bij een burn-out, moeheid, of depressie. In een persoonlijk gesprek gaan we dan ook in samenspraak op zoek naar een antwoord op jouw vraag met behulp van de getrokken kaarten.

Indien gewenst kunnen we samen aan die verandering werken in een vervolgtraject, zodat je gemotiveerd blijft. Dit versterkt het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen maar begeleidt en ondersteund wordt.

Een tarot consult kan ook telefonisch als dat makkelijker voor je is of beter uitkomt. Dit doe ik via what’s app beeldbellen zodat je ook kunt meekijken en ik stuur de foto’s van de leggingen, zodat je het altijd nog eens kunt nakijken.

Tarotkaarten zeggen jou nooit wat jij moet doen en wat je moet laten. Jij bent zelf verantwoordelijk en de regisseur van je eigen leven. De tarotkaarten kunnen je helpen om inzicht te krijgen, maar zonder handeling geen verandering!

Deelnamekosten

Tarot reading 60 minuten € 40,00
Telefonische reading 60 minuten € 40,00

Locatie

Locatie: Nederweert
Oos Spirit Praktijk
Bernhardstraat 4, Nederweert

Tijd

Locatie: Nederweert
Op afspraak

Meld je direct aan voor deze behandeling