Reiki met Klankschalen

Reiki volgens de leer van Dr. Mikao Usuï en afsluitend met de klankschalen. 

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk- geestelijk- emotioneel en spiritueel niveau.

Je wordt je bewust van de blokkades die je onbewust hebt opgebouwd als zelfbescherming. Deze overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Dit gebeurd door handoplegging waarbij energie vrijkomt die genezing en welzijn bevordert.

Reiki (Rei en Ki) is het Japanse woord voor universele levensenergie Het is een oude Japanse heelkunst. Reiki versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, bevordert zelfgenezing, harmoniseert de chakra’s en herstelt het evenwicht bij stress en spanningen. Ook bij depressiviteit heeft regelmatig harmoniseren van de chakra’s een gunstige uitwerking.

Reiki, en wat het voor u kan betekenen.

Als we uit balans raken krijgen we lichamelijke klachten waarvoor al dan niet een oorzaak gevonden kan worden. Reiki zorgt ervoor dat het vermogen om energie op te nemen weer hersteld wordt, zodat ons immuunsysteem weer goed zijn werk kan doen. Het ruimt afvalstoffen op zodat onze organen weer beter kunnen functioneren.

Als er psychische klachten zijn, kan Reiki zorgen voor meer innerlijke rust. Op deze manier ondersteunt Reiki het zelf genezend vermogen van lichaam en geest.

 • Heb je last van spanningen, stress, overspannenheid of een burn-out?
 • Heb je behoefte aan een rustmoment voor jezelf?
 • Heb je lichamelijke (pijn)klachten, waar wel of geen oorzaak voor is gevonden?
 • Heb je slaapproblemen?
 • Ben je vaak vermoeid of emotioneel?
 • Wil je gewoon een keer ervaren wat Reiki voor jou kan betekenen?
 • Neem tijd voor een behandeling en ervaar wat het met je doet!

Reikibehandeling:

Een reikibehandeling onderga je, net zoals een massage, op een behandeltafel. Vooraf een kleine meditatie, dan de Reikibehandeling en afsluitend de klankschalen.

Je ontvangt de reiki energie via de handen van degene die je behandelt. Iedere positie wordt 3 minuten aangehouden en bij specifieke klachten kan dit langer zijn. Degene die behandelt heeft een Reiki inwijding gehad in de Reiki 1ste graad, 2e graad of de masterinwijding.

Een basisbehandeling omvat handposities op het hoofd, de voorzijde van het lichaam tot aan de heupen en de rug. Afhankelijk van de klachten zijn aanpassingen hierop mogelijk. Als klachten van dien aard zijn dat een liggende behandeling niet mogelijk is, dan vormt een zittende behandeling een goed alternatief (ook wel de stoelbehandeling genoemd). Tijdens de behandeling worden kleren aangehouden, de energie stroomt hier gewoon doorheen.

Reiki doet wat voor jou het beste is en de energieën stromen daar naartoe waar ze nodig zijn. Het werkt ontspannend!

Mijn advies: Reiki werkt het sterkst bij een afnamen van 4 behandelingen op korte termijn in te plannen binnen een tijdsbestek van 4 tot 6 weken.

Reiki plus Balanstherapie

Naast de Reguliere Reikibehandeling is er nu ook de Balanstherapie.

Het woord zegt het al. Balans geven aan je lichaam en geest.

Net zoals in de financiële wereld het belangrijk is dat de balans in evenwicht is, zo is dat ook met je lichaam en geest.

Je lichaam geeft signalen af, bewust of onbewust. Het gevoel, de emotie de gedachtes en het verlangen zijn een. Het is met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Op het moment dat er iets gebeurt op gevoelsniveau manifesteert zich dit op ons lichaam en raakt ons systeem uit balans.

Dan krijg je klachten. Bij Balanstherapie gaan we de organen voeden en helen door ze in balans te brengen zodat de energie weer kan stromen.

Ook gebruiken we 7 chakra edelstenen.

In deze behandeling worden ook de 7 chakra’s meegenomen.

Chakra’s staan voor energiewielen. Ze werken nauw met elkaar samen.

Je kunt het zien als een soort tandwielen die in elkaar overlopen. Je kunt je voorstellen als er een hapert de rest moeilijk functioneren kan.

Daarom is het belangrijk dat de chakra’s in balans zijn.

In deze balanstherapie nemen we ook de chakra’s mee in de behandeling.

Er worden 7 chakra edelstenen op het lichaam  geplaatst.

Je mag dit zelf doen en iedere chakra edelsteen op een chakra leggen hetgeen jij  aanvoelt. Ook kan de edelsteen meteen gelegd worden op het juiste chakra waarmee de steen verbonden is.

De chakra set bestaat uit: Amethist, bergkristal, lapis lazuli, groene aventurijn, citrien, rozenkwarts, rode jaspis.

De balanstherapie kan uit verschillende onderdelen bestaan.

Bij 4 behandelingen zullen al deze onderdelen aan de beurt komen.

Bij een behandeling wordt er afgestemd op jou voorkeur.

 • Reiki: Hierin wordt meegenomen
 • Long/Dikke darm: verdriet/droefheid/loslaten
 • Milt/Maag: Angst/overmatig denken
 • Nier/Blaas: Angst/Stress
 • Hart/Dunne darm: Psychisch evenwicht/ beter afvoeren van afvalstoffen.
 • Lever en Galblaas: Chi levensenergie en bloed/loslaten/snel geïrriteerd of boosheid.
 • Jezelf aarden, contact maken met je lichaam, jezelf afsluiten en beschermen tegen negatieve energieën.
 • Aura energie terugzetten
 • Werken met 7 chakra edelstenen om zo de balans tussen de 7 chakra’s te creëren.
 • Waar zit spanning op je lichaamsdeel en deze losmaken denk bv aan:            hoofd, schouders, armen, ellebogen, polsen, vingers, heupen, knieën, voeten.
 • Energetische navelstreng losmaken.
 • Verbinden of loslaten van mensen of gebeurtenissen.
 • Holistic Pulsing.

Deze behandeling duurt 75 minuten € 50;-

4 behandelingen zijn geen € 200,- maar slechts € 175,-

Deelnamekosten

60 minuten
Afsluitend met klankschalen
€ 42,50
Pakket van 4 Reikibehandelingen
à 60 minuten. Afsluitend met klankschalen
€ 155,00
Inwijding
incl. lesmateriaal in een graad naar keuze
€ 120,00
Reiki plus Balanstherapie
75 minuten
€ 50,-
Pakket van 4 Reikibehandelingen plus Balanstherapie
à 75 min geen € 200,- maar
€ 175,00

Locatie

Locatie: Nederweert
Oos Spirit Praktijk
Bernhardstraat 4, Nederweert

Tijd

Locatie: Nederweert
Op Aanvraag.

Het Reiki-masterschap.

De 5 Reiki leefregels:

 1. Vandaag maak ik me geen zorgen.
 2. Vandaag maak ik mij niet boos.
 3. Vandaag toon ik respect voor iedereen die ik ontmoet.
 4. Vandaag ben ik eerlijk tegenover mezelf en anderen.
 5. Ik ben dankbaar voor alles in mijn leven.

“Dr. Mikao Usuï”

Reiki inwijding

Door mijn inwijding met het Reiki-masterschap is het voor mij mogelijk om anderen in te wijden en te leren werken met deze energetische energie. Reiki kent 3 graden:

Reiki eerste graad: Je wordt ingewijd tot het behandelen van mens, dier en plant direct op het fysieke lichaam. De eerste graad Reiki bestaat uit één dag, we gaan werken met visualisatie/meditatie, de Reiki-theorie, de inwijdingen zelf en het oefenen van de handposities op jezelf en op elkaar. Hierbij komen aan bod: De stoelbehandeling, Reiki behandeling op jezelf, de grote Reikibehandeling voorzijde en rugposities.

Reiki tweede graad: Je wordt ingewijd tot behandelingen op afstand. De inwijding bestaat uit één dagdeel, we gaan werken met visualisatie/meditatie, theorie, je leert en oefent de Reiki-symbolen, waar ze voor staan en hoe je hiermee kunt werken, je krijgt de inwijding en we oefenen op afstand te behandelen en huisreiniging.

Na de 2e graad inwijding kun je ook toegevoegd worden tot de Reiki groepsapp.

Hier kun je aanvraag doen aan mede Reiki 2 cursisten voor personen waarvoor jij hulp wilt inroepen om Reiki op afstand te sturen. In groepsverband werkt Reiki nog sterker.

Reiki derde graad: Dit is de graad dat jezelf nu ook wordt ingewijd als Reiki-master. We gaan aan de slag met visualisatie/meditatie, inwijding tot master en je leert en oefent het mastersymbool. Ook leer je hoe je andere mensen kunt inwijden. De derde graad Reiki bestaat uit een één dagdeel.

Bij iedere inwijding in elke verdere graad zal de Reiki-kracht zich versterken. Inwijdingen vinden op afspraak plaats in groepen van max. 3 personen. Wil je liever individueel ingewijd worden? Ook dat is mogelijk.

Na je masterinwijding en het geven van je eerste Reiki cursus, wil ik indien gewenst je hierbij ondersteunen. Ook is er per 2 maanden een Reiki oefenavond. Hier kun je vragen stellen waar je tegenaan loopt en de gelegenheid je Reiki nog eens op te frissen.

Tevens ontvang jezelf dan ook weer eens een heerlijke Reikibehandeling voor jezelf.

Reiki Oefenavond

De oefenavonden zijn van 19:30 tot 21:30 uur, en geschikt voor iedereen die ingewijd is in Reiki en het wil opfrissen! De Oefenavonden kosten €17,- per persoon.

Aankomende activiteiten