Het is zaterdag 13 mei en de zon staat hoog aan de hemel. We hebben vandaag familieopstellingen op de prachtige locatie van de zorgboerderij Bosserhof in Nederweert waar kippetjes, vogeltjes en zelfs bambies (hertjes) aanwezig zijn. Ze liggen te genieten van het heerlijke zonnetje en maken zich nergens druk over.

De eerste vraagstellers en representanten komen al binnen. De vraagstellers hebben van te voren een intakeformulier ingevuld zodat Ellie en ikzelf al een inzicht hebben gekregen waar hun wiegje heeft gestaan in hun familie systeem. Toch is het ook voor ons steeds gezonde spanning hoe de opstellingen zullen verlopen.

Er wordt ondertussen koffie en thee genomen en er staan verschillende versnaperingen van koekjes, dropjes, nootjes, etc. klaar.

De vraagstellers

Vanmiddag zijn er 4 vraagstellers die we nader gaan uitwerken. In één van de 4 opstellingen kwam een speciaal inzicht naar voren.

Iemand had veel last en verdriet over de miskraam van haar 4e kind. In haar familiesysteem was er eerder een kind verongelukt door een ketel hete melk. Het bleek het kind van de oma van de vraagsteller. Het ongeluk en overlijden is weggestopt en er werd nooit over gepraat. Rouwen was uit den boze. Kortom, het kind werd niet meer gezien.

In de familieopstelling bleek dat het 4e kindje van haar de reïncarnatie was van het verongelukte kind van haar oma. Het zusje van haar moeder. Dat manifesteerde zich heel mooi waardoor een prachtig inzicht ontstond op deze zonnige dag. Dat was de rede waarom zij zoveel last en moeite had met de miskraam van haar 4e kind. Natuurlijk kwamen er heel wat emoties los.

Doordat oma het verdriet nooit heeft verwerkt en het voorval heeft weggestopt kunnen latere generaties in het familiesysteem hier last van hebben.

De grondankers van een familieopstelling

Bij familieopstellingen zijn 3 grondankers belangrijk.

  • Je mag niemand buitensluiten
  • De balans tussen geven en nemen moet gelijk zijn.
  • Je eigen plek innemen.

Bij familieopstellingen worden dingen/zaken zichtbaar gemaakt waar een persoon last van heeft of tegenaan loopt. Het komt ergens vanuit je eigen familiesysteem waardoor die blokkade ontstaat.

Samen afsluiten na een bijzondere ervaring

Het was wonderlijk welke inzichten er weer gezien werden in de familie systemen. Iedereen was verheugd, enthousiast en er was een hechte band met elkaar. We namen met het lied ‘you never walk alone’ afscheid van elkaar op deze prachtige zonnige zaterdagmiddag.

Morgen 14 mei vieren we Moederdag. Moeders die ons het leven hebben gegeven en zo, wij ook het leven weer mogen doorgeven naar de volgende generatie in het familie systeem.

Liefs, Wilma

Zelf ervaren?

Wil je zelf een keer aan een familieopstelling deelnemen? Meld je dan hier aan! Het is zowel als representant en als vraagsteller een bijzondere ervaring die veel inzicht kan bieden.