Dit bericht is bijgewerkt op 3 juni 2022

Klankschalen kunnen ingezet worden voor een chakra behandeling. De schalen worden op het lichaam geplaatst, op de plaats van de chakra’s Deze behandeling is licht therapeutisch. De trilling die de schaal veroorzaakt werkt in op het chakra.

Bij de behandeling mag je de kleding aanhouden en lig je op een massagetafel en worden de klankschalen op je chakra’s geplaatst. De klankschalen worden aandachtig aangeslagen en met verschillende kloppers. waardoor je de vibraties door je lichaam heen voelt gaan. Dit geeft een heerlijk ontspannen gevoel en heeft een helende werking. Vanuit ontspanning worden vermoeidheid en stress vanzelf losgelaten. Zo zorgt deze diepe ontspanning voor meer evenwicht in je leven. De behandeling inclusief korte intake en afronding duren 60 minuten.

Een klankschalenbehandeling op de chakra’s is voor iedereen die op een andere manier wil ontspannen. Het is vooral gericht op het lostrillen van spanningen in het lichaam. Het zorgt voor een betere doorbloeding, zodat je als herboren en volledig relaxed weer naar huis keert.

Welke chakra’s zijn er en wat is hun betekenis?

De zeven chakra’s vormen samen de sleutel tot lichamelijke gezondheid, emotionele stabiliteit en geestelijke helderheid. De chakra’s zijn van essentieel belang voor het functioneren van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat alle weefsels, organen et cetera genoeg energie hebben om te doen wat ze moeten doen.

Wortelchakra – 1ste Chakra ROOD en staat voor onze basis.

Het heeft te maken met fysiek er zijn, grond onder je voeten voelen en je thuis voelen in situaties zodat je niet wankelt. Als het eerste chakra goed functioneert dan voel je je geaard, stabiel, veilig en verbonden met je fysieke lichaam.

Op lichamelijk gebied is deze chakra gerelateerd aan problemen met onderrug, benen, knieën, voeten, dikke darm, botten, heupen, bekken, billen en eventuele gewrichtsklachten. Tevens zijn eetstoornissen gerelateerd aan deze chakra. Psychisch is deze chakra gerelateerd aan woede, geweld en andere negatieve uitingen van gevoelens als deze chakra niet in balans is. Veiligheid, overleving, geworteld zijn, geaardheid, is een aspect van het eerste chakra waardoor we geconcentreerd en gegrond kunnen blijven. 

Sacraal / Buikchakra – 2e Chakra ORANJE

Is verbonden met je geslachtsorganen. Menstruatie en urineproblemen kunnen door deze chakra veroorzaakt worden.

Wie ben ik, durf ik nee te zeggen, slecht voor jezelf zorgen en makkelijk zorgen voor een ander zodat je dan niet voor jezelf hoeft te zorgen. Het 2e chakra is afhankelijk van je emoties. Indien geblokkeerd last van bv problemen met onderrug, nieren, baarmoeder, blaas. Psychische klachten bij een verstoorde 2e chakra uiten zich onder meer in lusteloosheid. Ook heftige emoties kunnen er optreden zoals obsessief gedrag en emotioneel afhankelijk zijn van anderen.

In balans: er is balans in je emoties. Je zit lekker in je vel zowel als je alleen bent als in je relatie tot anderen, Je hebt er geen problemen mee om uiting te geven aan je gevoelens. Anderzijds laat je je ook niet snel helemaal meeslepen door de emoties van anderen. Deze chakra bevindt zich zo’n vier vingerbreedtes onder je navel.

Zonnevlechtchakra – 3e Chakra GEEL

Ter hoogte van de navel en de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Het is de kern van onze persoonlijkheid, ons ego en identiteit. Deze chakra wordt geassocieerd met de alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en autonome zenuwstelsel.

Dit chakra regelt de spijsvertering en heeft een grote invloed op de werking van het onderlichaam de maag, lever en milt. Ook een verstoord immuunsysteem kan een gevolg zijn van een onevenwichtige chakra. Op psychisch gebied heeft men weinig energie meer om dingen op te pakken en af te maken. Er zijn overal obstakels te zien die je in de weg staan, waardoor je de wil niet meer kunt opbrengen.

In deze chakra gaat het om zelfvertrouwen, wil, persoonlijke kracht, eigenwaarde, zelfverzekerdheid, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid.

Hartchakra – 4e Chakra GROEN

Het hartchakra kun je zien als het centrum van jouw lichaam, immers alles draait om dit punt heen. Het regelt de werking van het hart, de longen en de ademhaling. Indien deze chakra is geblokkeerd kun je last krijgen van oa. hart en longkwalen of problemen met de luchtwegen.

Deze chakra is belangrijk voor het onderhouden van relaties. Als deze chakra uit balans is kan het ervoor zorgen dat je afhankelijk wordt van de liefde van anderen. Verder kun je hierdoor overmatig kritisch worden naar jezelf, maar ook naar anderen toe. Tevens kun je angst voor intimiteit ontwikkelen. Mensen kunnen je door deze dingen als harteloos ervaren. Dit kan ook een oorzaak zijn van depressies.

Dit is de chakra van de onvoorwaardelijke liefde, het mededogen, acceptatie, overgave, waarderen maar ook met verdriet, rouwen en verdedigen. Wees vriendelijk, liefdevol en respectvol voor jezelf en anderen.

Keelchakra – 5e Chakra LICHTBLAUW

Eén van de meest voorkomende ‘issues’ met het keelchakra is die van het uiten van emoties. Eigenlijk beter gezegd: die van het wegstoppen ervan. Van boosheid tot tranen, irritatie, jaloezie of angst: veel gevoelens en emoties vinden wij lastig, en nog lastiger om te delen met een ander.

Indien er op dit chakra een blokkade zit zou je last kunnen krijgen van problemen met het gehoor, stijve nek en schouders, keelproblemen, verhoogde of verlaagde schildklierwerking en pijnlijke armen en handen. Mogelijke psychische problematiek: moeite met het verwoorden van emoties, snel een brok in de keel en geëmotioneerd zijn.

Deze chakra is verantwoordelijk voor communicatie, expressie, creativiteit, zingen, spreken en innerlijk horen.

Voorhoofdchakra – 3e oog 6e Indigo DONKERBLAUW

Net boven de wenkbrauwen. Het staat voor keuzes en geweten. Dit chakra staat nauw verbonden met jouw intuïtie. Hoewel iedere chakra in wezen op intuïtieve wijze werkt, is het 6e chakra in het bijzonder verantwoordelijk voor de keuzes die je in jouw leven maakt, jouw innerlijk bewustzijn en geweten.

Je zou kunnen stellen dat het zesde chakra jou bepaalde dingen laat (in)zien, Zien staat centraal in het zesde chakra. Daarom wordt het vaak als een oog afgebeeld, en jouw ogen, hersenen en zenuwstelsel werken scherp samen met deze chakra. Indien geblokkeerd: last van bv oogkwalen, slecht gezichtsvermogen, hoofdpijn ( net boven de ogen) en concentratieproblemen.

Andere voorbeelden: het eigen standpunt krampachtig vasthouden, niet willen luisteren naar anderen, gebrek aan fantasie en creativiteit, somberheid en richtingloosheid.

Kruinchakra – VIOLET

De kruinchakra bevindt zich op de kruin van je hoofd. Als je de toppen van je duimen in je oren brengt, en de wijsvingers naar elkaar toe brengt bovenop je hoofd, is dat de plaats waar je 7de chakra zich bevindt. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt.

Breng tijd buiten door. Het kruinchakra wordt vooral beïnvloed door de atmosfeer. De atmosfeer beïnvloedt je gedachten. Frisse lucht, zonlicht en panoramische vergezichten zijn in het bijzonder goed voor het openen van je kruinchakra.

Bij blokkade: kun je last krijgen van geestelijke verwarring, hoofdpijn, depressie en apathie. De kruinchakra is vooral een ontvanger van energie terwijl de andere chakra’s ook energie doorgeven en verdelen. Een blokkade in deze chakra maakt dus dat alle andere chakra’s onvoldoende energie kunnen ontvangen. Vooral de onderste chakra’s zullen dan energie tekort komen.

Een open kruinchakra zorgt ervoor dat je het leven kunt accepteren zoals het is. Het helpt je om anderen te begrijpen. Het zal ervoor zorgen dat je jezelf energiek en geïnspireerd voelt. Het zal je verwarring wegnemen.