Storm is een zeer harde wind binnen een grootschalig weersysteem, een depressie. Het gebied binnen een depressie waar stormkracht heerst, heet het stormveld. Storm is gedefinieerd als wind met een windkracht van 9 of meer op de schaal van Beaufort. Dat betekent dat de gemiddelde snelheid van de wind gedurende 10 minuten een snelheid bereikt van ten minste 75 km/h.

Afgelopen dagen heeft de storm Ciara het flink laten waaien en staat storm Dennis te wachten zich te laten zien, zich te laten gelden. Zo kan het ook in een mensenleven gebeuren. We kunnen het momenteel zien bij Marco Borsato en Leontine. Net op het moment dat je denkt dat alles toch goed zal komen komt er een flinke storm over hun heen. Er gaat van alles tegen de vlakte en soms heeft men er geen invloed op. Wat mooi was is nu beschadigd en vervormd. De ravage is een feit en nu begint het puin ruimen.

Stormen in je leven, wie kent het niet?

Allemaal hebben we weleens te maken met storm(en) in ons leven. Soms is de storm kort en hevig en op andere momenten heb je het idee dat de storm maar blijft razen en de wind maar niet wil gaan liggen. Hoe dan ook door een storm kan je leven flink door een fikse windkracht door de war waaien en soms ook het wankelen brengen.
Maar ondanks deze narigheden kan er ook weer een betere frissere wind gaan waaien. Je hierdoor sterker uit een storm komt. Een storm je nieuwe inzichten geeft in je processen. Je aan het einde van de storm de balans opmaakt en inzichten krijgt dat deze storm misschien nodig is geweest voor veranderingen in je diepste eigen wezen te creëren.
Ons levensproces staat voortdurend bloot aan veranderingen, maar blijf trouw aan je eigen systeem. Heb je hier eerst een storm voor nodig of kun jij ook zonder storm het puin opruimen.

  • Ben jij je bewust dat je ook met een gekleurde bril kunt kijken?
  • Wees je ook bewust van ingeslopen gedragspatronen.
  • Ga je voor de inhoud of wil je vooral de relatie goed houden?
  • Denken dat alles maar steeds moet blijven doorgaan zoals het is, ook als dit ten koste gaat van jezelf.
  • Vind je het lastig oude patronen los te laten en ze dan maar krampachtig proberen vast te houden.
  • Ken jij je normen en waarden, je unieke persoonlijkheid en kwaliteiten.
  • Waar krijg je wel en waar geen energie van? Hoe dicht sta je bij jezelf?

Misschien door meer rekening met jezelf te houden en niet steeds maar door te draven, kun je eens nagaan hoe het met jou binnenste ervoor staat.

Hoe verwen jij jezelf?

Neem je voldoende ontspanning om je energieveld te kunnen opladen?
Geregeld tijd voor jezelf vrij maken is nodig om je lijf en geest te ontlasten.
Goede inzichten te krijgen door helende gesprekken werkt ontstressend en geeft verlichting.
Of is er eerst een storm nodig om aan dit soort ontwikkelingen te kunnen beginnen. Laat de wind niet over je heen razen en de moed in je schoenen zakken. Het is niet de bedoeling om steeds op en neer geslagen te worden op de golven van het leven. Laat door storm en wind de zon doorbreken en hierbij wil ik je graag helpen door een van mijn diensten aan te bieden.

Laat de zon in jou niet ondergaan