Het kruinchakra het woord zegt het al bevind zich op de kruin van je hoofd. Als je de toppen van je duimen in je oren brengt en de wijsvingers naar elkaar toe brengt bovenop je hoofd is dat de plaats waar het 7e chakra zich bevindt. Dit 7e chakra wordt vaak verbonden met spiritualiteit.

Wanneer er in al jouw basisbehoeften is voorzien (dus wanneer al jouw overige chakra’s in balans zijn, van jouw wortel chakra tot jouw derde oog chakra), blijft er nog één onderdeel over waarin nog balans te behalen is. Het kruinchakra ( Sahasrara) zit eigenlijk niet meer echt in je eigen lijf, maar tegen jouw kruin aan.

Alle chakra punten hebben een spirituele benadering maar het kruin chakra is in het bijzonder ons meest spirituele chakra punt. Het verbindt ons met ons hogere zelf, het centrum van ons bewustzijn. Door het kruin chakra worden we ons bewust van onszelf en alles om ons heen. Het zorgt voor de innerlijke stroom van wijsheid.

Verken je kosmische stopcontact

Zoals het eerste chakra het “basisstopcontact” is om ons verbonden te kunnen voelen met de aardse materie, zo is het zevende chakra het “kosmische stopcontact” verbonden met het hogere, het spirituele, het kosmische. En dat is dus precies de reden waarom sommige mensen lijken te gaan “zweven”. Ze zijn zo ontzettend bezig met het spirituele en alle energie om hen heen, dat ze vergeten dat wij hier gewoon op aarde leven. Het kruinchakra verbindt ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau binnen in ons tot een geheel. Je zult dus het gevoel krijgen dat alles één is en dat er meer is dan de fysieke wereld en dat wat je kunt zien.

Alle chakra’s kunnen worden gezien als een opening vanuit het fysieke lichaam naar energie. Maar het kruinchakra is de deur van ons bewustzijn. Het helpt je daarom ook jou bewust te maken van jezelf en jouw omgeving. Het kruinchakra begint ook vaak pas op latere leeftijd écht te ontwikkelen. Meestal tussen het 40e en 50e levensjaar, wat soms ook wel de bekende “midlife-crisis” lijkt te zijn. Je wordt dan eigenlijk door jezelf (jouw hogere bewustzijn) wakker geschud. Een gevoelig kruinchakra betekent dat het uit balans is.

Hoe herken je dat deze chakra uit balans is?

Wanneer een chakra uit balans is lijkt het doorgaans kleiner dan gebruikelijk. Het chakra is dan gesloten. Het geeft en absorbeert niet meer zoveel energie. Ook verandert het dan in kleur, patroon, textuur en geluid. Wanneer het kruinchakra gesloten is kan het leiden tot allerlei aandoeningen bv. slapeloosheid, migraine, eenzaamheid, chronische pijn, een open kruinchakra zorgt ervoor dat je het leven kunt accepteren zoals het is. Het helpt je om anderen te begrijpen. Het zal je verwarring wegnemen. Het zorgt ervoor dat jij jezelf energiek en geïnspireerd voelt.

Bekrachtigingen voor het kruinchakra:

  • Ik weet dat alles goed is, ook al lijkt het tegendeel waar.
  • Ik ben dankbaar voor alle goede dingen en mensen in mijn leven.
  • Ik accepteer wie ik ben en eer de geest in mij.
  • Goedheid en vreugde zijn mijn deel in alle situaties.
  • Ik eer alle mensen alle religies en alle spirituele paden.

Lees meer over de Chakra’s:

Maak kennis met de Chakra’s 

Rood – de Wortel / Stuit Chakra

Oranje – de Sacraal / Buik Chakra

Geel – de Zonnevlecht / Vuur Chakra

Groen – Het Hartchakra / Lucht Chakra

Turquoise – de Keelchakra / Ether Chakra

Indigo – Het Derde Oogchakra / Kosmos Chakra