Het eerste chakra is het basis chakra. Het bevindt zich onder aan de stuit.

Wortel / stuit chakra – 1ste Chakra ROOD en staat voor onze basis.

Het heeft te maken met fysiek er zijn, grond onder je voeten voelen en je thuis voelen in situaties zodat je niet wankelt. Het leven praktisch aankunnen. Als het eerste chakra goed functioneert dan voel je je geaard, stabiel, veilig en heb je je leven op de rit. Je voelt je verbonden met je fysieke lichaam

Op lichamelijk gebied is deze chakra gerelateerd aan problemen met onderrug, benen, knieën, voeten, dikke darm, botten, heupen, bekken, billen en eventuele gewrichtsklachten. Tevens zijn eetstoornissen gerelateerd aan deze chakra.

Psychisch is deze chakra gerelateerd aan woede, geweld en andere negatieve uitingen van gevoelens als deze chakra niet in balans is.

Bij gebrek aan aarding stroomt de energie niet voldoende naar beneden door en wordt er niet voldoende aarde-energie opgenomen via de voeten naar het basis chakra. Het gevolg is dat de bovenste chakra’s te veel energie krijgen wat meestal tot overactiviteit leidt in de hoogste chakra’s. Een eindeloze stroom van gedachten die moeilijk te stoppen zijn is vaak het resultaat.

Veiligheid, geworteld zijn, geaardheid, is een aspect van het eerste chakra waardoor we geconcentreerd en gegrond kunnen blijven.

Kijk je ook al uit naar het 2e chakra  Oranje – Sacraal / Buikchakra?

Lees meer over de Chakra’s:

Maak kennis met de Chakra’s