Graag wil ik jullie meenemen en meer uitleg geven over de chakra’s en hun betekenis. Dit wil ik gaan doen in een aantal blog berichten, waarin ik elke chakra uit licht. Maar laten we bij het begin beginnen.

Wat zijn eigenlijk chakra’s?

De betekenis van het woord chakra komt uit de traditionele Indiaanse cultuur. Het zijn 7 energiepunten in ons lichaam die een belangrijke rol spelen in het welzijn van lichaam en geest van ons lichaam.

Zie het als een soort energiestroom, energiekanaal, levenskracht die als een kringloop circuleert. De energie stroomt binnen bij de kruin en stroomt dan door naar de basis chakra. Onderweg worden alle chakra’s van energie voorzien waardoor ze hun taken kunnen uitvoeren.

Bij de stuit stroomt de energie rechtstreeks via de benen en voeten de aarde in. Dan is er sprake van een goede aarding of gronding. Maar er is ook een omgekeerde beweging. Die energie stroomt via je voeten, je benen je basis chakra door alle chakra’s heen naar je kruin chakra.

Zit je lekker in je vel dan is er een constante energie kringloop en doorstroming naar al de 7 chakra’s om hun taken goed te kunnen uitvoeren.

Hoe worden de chakra’s beïnvloed?

Maar dagelijks worden we echter constant blootgesteld aan gevoelens en invloeden van buitenaf.

Gedachten en gevoelens van binnenuit en buitenaf beïnvloeden ons voortdurend waardoor er blokkades kunnen ontstaan in ons lichaam waardoor chakra,s worden geblokkeerd.

Bijvoorbeeld woede en ergernis, verdriet en zorgen, negatieve gedachten en gevoelens, machteloosheid, angst, afwijzing, psychische pijn en belasting, treurigheid en zwaarmoedigheid kunnen ons lichaam dus uitputten.

Dergelijke blokkades verstoren vervolgens weer ons energiesysteem in het hele lichaam waardoor er een afname van de vitale energiestroom, levenskracht en levensvreugde betekent. Als dat lang aanhoudt kan het hele systeem zijn glans verliezen. Je leeft minder vanuit vreugde, maar meer vanuit volhouden.

We kunnen somber worden en daar lijdt ons lichaam, fysiek en mentaal weer onder.

Zoals benoemd zijn er 7 chakra’s. Graag vertel ik je over elke chakra’s iets meer, in de volgende blogs.

Lees meer over de chakra’s:

Rood – Wortel /Stuit Chakra