Iedere maand geef ik een familieopstelling samen met Ellie van Dommelen een medecursist van de jaaropleiding in Vught. Ellie die woonachtig is in Eindhoven en ik woonachtig in Nederweert hebben de handen ineen geslagen en 2 mooie locaties gevonden waar we onze opstellingen kunnen doen. Zorgboerderij Bosserhof in Nederweert en Zencentrum Eindhoven. We zijn erg blij en dankbaar met deze mooie locaties voor onze opstellingen want je wil toch ook een gezellige locatie uit eindelijk.

We beginnen dit jaar de 18e Januari in Nederweert en de volgende maand 15 februari in Eindhoven en zo verspringt het iedere maand. De data kun je terug vinden bij mijn activiteiten.

We kunnen op een middag van 4 vraagstellers de vragen uitwerken. Je opgeven voor representant kan altijd daar is niet direct een limiet aan verbonden. Een vraagsteller kan ook tevens representant zijn in de opstellingen, maar een representant kan geen vraagsteller worden in de opstelling.

Familieopstellingen ik heb op de Website al omschreven maar in deze blog leg ik graag uit wat is eigenlijk een representant?

Waarom zou je als representant mee doen met een familieopstelling?

Familieopstellingen, ik heb het op de website al omschreven maar in deze blog leg ik het graag uit wat is een representant?

Waarom zou je als representant meedoen met een familieopstelling? Voor mensen die nog nooit een familieopstellingen hebben bijgewoond is dit een hele logische vraag.

Voor een ander?

Vaak wordt er gedacht dat je als representant er bent om de opstelling voor de vraagsteller mogelijk te maken. Dit is ten dele waar. Het is vaak erg bijzonder voor de vraagsteller zijn/haar vraag ‘uitgewerkt’ te zien worden door de representanten in een opstelling. En het hieraan meewerken wordt door representanten over het algemeen als iets moois ervaren. Je kunt bij een familieopstelling als representant dit ook voor jezelf doen.

Er is ook nog een andere, misschien wel belangrijkere reden om als representant mee te doen met een opstelling: het levert je heel vaak iets op voor jezelf.

De ervaring leert dat je nooit ‘zomaar’ wordt gevraagd voor de positie waar je komt te staan. Ook hier geldt: toeval bestaat niet! Hoe vaak ik al niet heb gehoord dat een representant na een opstelling zei:

  • het antwoord te hebben gekregen op een vraag waar hij zelf mee rond liep
  • inzicht te hebben gekregen in iets waar hij mee aan het stoeien was
  • nu eindelijk te begrijpen hoe iets ‘voor die ander was’
  • nu pas begreep hoe mooi en hoe diep een familieopstelling is. Hij dacht voorheen aan een toneelstukje

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik nodig je uit om eens deel te nemen aan een familieopstelling.

Als je nog nooit representant bent geweest bij een opstelling, zou ik je van harte willen uitnodigen om het zelf eens te komen ervaren. Het is echt bijzonder!

En ook hier geldt dat een familieopstelling op een dieper niveau ( zielsniveau) heel erg lang doorwerkt. Het kan dus zo zijn dat een representant in eerste instantie niet het idee heeft dat er veel gebeurd is, maar er na verloop van tijd achter komt dat er wel degelijk dingen veranderd zijn. En dat kan zelfs maanden later zijn.

Mijn kleinkind RAF was bij Oma op bezoek en we hebben het altijd reuze gezellig met elkaar. Iedere keer een feestje als we bij elkaar zijn. Zo ook weer deze keer waar we samen een cake hebben gebakken voor de familieopstellingen. Lieve mensen die aanwezig zijn: Laat het jullie smaken, het is met heel veel liefde gemaakt door RAF en Oma Wilma!

Kom jij ook?