Ether heeft een trilling, net als licht en geluid. Elektromagnetische golven. Ether staat symbool voor het spirituele bewustzijn. Dat we voort komen uit één bron, allemaal met elkaar zijn verbonden en weer terug keren naar de bron met onze dood.

Zoals het woord het al zegt correspondeert dit keelchakra het gebied van de inwendige en uitwendige keel, nek en mond, tanden en kaken. Het wordt vaak geblokkeerd door onderdrukte gevoelens, wat zich uit in onuitgesproken emoties en onuitgedrukte ideeën.

Als het keelchakra geblokkeerd is, wordt energie verhinderd naar de bovenste centra te stijgen.

Waarin herken je de keelchakra?

Bijna alle slecht functionerende emotionele ervaringen worden in de keel onderdrukt. Dat gebeurt als we niet zeggen wat we voelen, al zijn we nog zo gekwetst of verdrietig.

De kwaliteit die het keelchakra uitdrukt zijn creativiteit, wilskracht, waarheid, communicatie en persoonlijke integriteit. Als het keelchakra optimaal functioneert zullen mensen opkomen waarin ze geloven. Ze zijn zelden afhankelijk van anderen om hen toestemming te geven hun gevoelens uit te drukken.

We ontwikkelen dit chakra later in ons leven als we volwassen genoeg zijn om te weten wat er voor ons belangrijk is en wat niet. Het kost soms jaren om aan onszelf te werken om los te komen van de invloed van familie en het onderdrukken van emoties. Dit chakra bevat de herinnering aan alles wat niet werd uitgedrukt.

Je goed kunnen uiten, door balans in de keelchakra

Gevoelens vrijlaten door jezelf te uiten. Daartoe behoren huilen, brommen bij boosheid. schreeuwen, lachen, zingen en zeggen dat je ongelukkig, tevreden of blij bent.

Spreek de waarheid, niet liegen, roddelen of overdrijven. Dat is de sleutel tot individualiteit, (eigenheid). Door zo integer mogelijk te communiceren worden we geloofwaardig en vastberaden die menen wat ze zeggen en op wie anderen kunnen vertrouwen.

 Bekrachtigingen van het keelchakra

  • Communicatie is vitaal voor mijn welzijn.
  • Ik leer te luisteren naar mijzelf en vertrouw op mijn innerlijke stem.
  • Mijn geest rust in vrede en stilte.
  • Ik ontwikkel mijn wilskracht, elke keer als ik een levensuitdaging tegenkom.

Lees meer over de Chakra’s:

Maak kennis met de Chakra’s 

Rood – de Wortel / Stuit Chakra

Oranje – de Sacraal / Buik Chakra

Geel – de Zonnevlecht / Vuur Chakra

Groen – Het Hartchakra / Lucht Chakra