Herfst:

Ik vind je aantrekkelijk door je mooie, prachtige kleuren die je laat zien en als je vriend de zon dan ook nog met je samen speelt door zijn licht te laten schijnen is het een betoverend schouwspel wat we te zien krijgen. Zò prachtig mooi al die kleuren die dan naar voren getoverd worden, bijna magisch!

Herfst:

Ik vind je onvoorspelbaar en soms verwarrend door de heftige regenbuien en windstoten de wisselende temperaturen. De steeds kortere dagen en langere avonden.

Herfst:

Jij maakt mij bewust van het leven. Van de vergankelijkheid van dingen. Jij gaat in rust door de bladeren van je af te schudden. Je draagt niet langer meer deze last. Het is even genoeg geweest. Hierdoor laat jij wel je puurheid zien. Ja inderdaad je hebt gelijk herfst. Loslaten mijn ballast, mezelf mogen zijn, ook mijn kwetsbaarheid mag er zijn.

Ik hoef dit niet te verstoppen en mij steeds groot te houden.

Herfst:

Jij laat mij zien dat ik het rustiger aan mag doen. Door de regen, de wind, de steeds kortere dagen, wil je tegen mij zeggen dat dit momenten zijn om naar mijzelf te luisteren. Mijn innerlijke stemmetje dat vaak wordt verdrukt door hetgeen nog allemaal moet gebeuren. Jij geeft hierdoor aan dat dit de momenten zijn om weer meer met mezelf in verbinding te komen.

Even een stapje terug mogen doen!

Herfst:

Het is even wennen die overgang van je collega de zomer van lekker op een terrasje naar jou herfst, maar toch bedankt voor jou seizoen met jou inzichten die jij mij wilt meegeven. Om even stil te staan en weer iets meer vrije tijd te nemen voor mijzelf:

Op de bank onder een lekker dekentje of een interessant boek, de kaarsjes aan met een geurig kopje gember, verse munt of chai thee. Een warm bad te nemen met een geurende etherische olie. Weer gebruik te maken van de sauna of de natuur in op zoek naar de mooie paddestoelen die omhoog komen om hun pracht te laten zien. Het knarsende en ritselende geluid te horen als je met je voeten door de bladeren banjert. Ja herfst, jij mag ook gezien worden, jij hebt ook je charmes.

Dankjewel hiervoor, dat jij mij van deze dingen bewust wil maken!