Soms wil je met goede bedoelingen iets duidelijk maken aan je man, vrouw, partner, kind of een ander persoon. Maar dan ondervind je dat je van de andere kant vooral weerstand krijgt, terwijl je het eigenlijk zo goed bedoelde. Opeens kan er een discussie ontstaan waar jullie beiden niet blij van worden. Kruip je dan in je schulp of ga je toch het gesprek aan? Blijf je jezelf of zet je een masker op en sla je een andere weg in?

Het masker afzetten

Het is leuk om te zien hoe mensen met Carnaval totaal geen moeite hebben om zichzelf te zijn. Ze zetten hun masker (ego) af en gaan weer terug naar hun eigen kern, hun wezenlijke zelf. De ene doet dat door onherkenbaar te zijn; schmink, een pruik of helemaal uitgedost. De ander zet een leuk hoedje op met een rood-geel-groen gekleurde sjaal of een boa.

De spanning wordt weggezogen door blij te zijn met jezelf. Men heeft lol en plezier. Er is muziek, er wordt gelachen, gedanst, gegeten, gedronken en men ziet elkander als gelijken. Kijkend door en roze bril kan de druk en spanning volledig worden losgelaten. Het voelt allemaal niet meer zo zwaar, men is blij en er is “spass en plezeer”.

Niet altijd een grote familie

Waarom kan het niet altijd zo zijn. Als Carnaval voorbij is, hebben we toch weer moeite het gevoel onszelf te zijn vast te houden. We wringen ons weer in het keurslijf en gaan weer terug in onze “normale” rol, waardoor spanning, stress en onvrede weer de kans krijgen om opgebouwd te worden.

Jezelf zijn en blijven

Hoe jammer dat men weer een masker opzet! Ook zonder Carnaval is het goed om jezelf te zijn. Je leeft pas echt als je jezelf bent, want dat geeft een vrijheidsgevoel. Maar hoe bereik je dat?;

  • Tarot Legging: leer jezelf ook beter kennen. Waar loop je tegenaan? Wat willen de kaarten jou duidelijk maken? Het innerlijke in jou wil gezien worden. Je trekt overigens niet voor niets deze kaarten; ze willen jou iets aanreiken.
  • Familieopstelling: je komt tot inzicht waardoor een situatie bij jou is ontstaan wat ervoor zorgt dat je niet meer jezelf kunt zijn.
  • Klankschalenmassage: je kunt de chakra’s in balans brengen, want chakra’s werken als wieltjes die in elkaar overlopen. Als er een niet goed werkt en is verstoord, vinden de anderen ook niet meer de juiste balans.
  • Aroma Touch Behandeling: met 8 zuivere etherische oliën wordt spanning en stress door het lichaam losgelaten.
  • Reiki Behandeling: 3 minuten lang raak ik met mijn beide handen punten op het hoofd, voorzijde van het lichaam, benen en voeten aan. Reiki is direct effectief en geeft een rustig gevoel en bevrijdend gevoel.

Wil je graag hulp bij het kiezen van een fijne behandeling? Ik ga graag met je in gesprek, en geef je advies om samen jouw doelen te bereiken. Stuur me een bericht en ik neem snel contact met je op.